De strijd tegen de klote-mugjes, deel 2...

 

De volgende stap was de aanschaf van nieuwe kunststof opbergboxen met een goed sluitend deksel.

Het was op dat moment lastig om een bouwmarkt o.i.d. te bezoeken (Corona-tijd) dus ik moest mijn heil zoeken in een online speurtocht.

Ik heb er absoluut geen moeite mee om online te winkelen. Doe ik doorgaans liever dan in een winkel winkelen; heerlijk, geen gezeik aan je kop en je kan op een gemakkelijke manier producten vergelijken.

Ik vond een leuke aanbieding bij Jysk.nl. Hier tien bakken met deksel besteld met de afmetingen 25 cm  x 34 cm x 16 cm voor 5 euro per stuk. Relatief kleine bakken, maar ik heb best wat groepjes isopods waarvoor die bakken groot genoeg zijn. En mocht een groep uitgroeien tot een kolonie, dan kunnen ze altijd nog groter gehuisvest worden.

Een paar dagen later kwamen ze binnen en zodra mijn werkweek voorbij was en ik geen oppasdienst voor onze kleindochters had ben ik aan de slag gegaan met gatenboor, lijmpistool, etc. Gaat best nog wel wat tijd in zitten, maar je moet er wat voor over hebben.

Lees meer »

De strijd tegen de klote-mugjes… deel 3 (slot)

Mijn laatste zin in “De strijd tegen de klotemugjes… deel 2” was: De strijd tegen de klote mugjes is zo goed als gewonnen, maar blijkbaar nog niet helemaal voorbij.

 

Na de nieuwe uitbraak in 6 à 7 bakken (zie deel 2) kwam ik er al snel achter dat er in een aantal andere bakken, binnen een paar weken, ook weer klote-mugjes aanwezig waren.

Ik begreep er niks van. Alle bakken werden maar heel kort geopend om water en voedsel toe te dienen en ik hield angstvallig in de gaten of er tijdens deze handelingen geen mugjes in terecht kwamen.

Én ik was inmiddels zo ver dat ik, door uit te proberen, zo min mogelijk vochtige grond in de bakken had. Dat hielp ook wel wat, maar niet genoeg.

 

Ik had nog steeds dit soort plak strips. Op de foto zie je het resultaat een dag of wat nadat ik ze opgehangen had.

Lees meer »