Bij temperaturen van rondom de 8 graden Celsius of lager verstuur ik liever geen levende dieren.
Wil je toch wat bestellen (op eigen risico) neem dan eerst contact met me op zodat ik kan kijken wat de mogelijkheden zijn qua verpakking.

En bestel er dan sowieso een heatpack 72H bij. 

Omdat mensen zich soms zorgen maken wanneer ze isopods besteld hebben en het pakketje een of twee dagen later wordt bezorgd dan verwacht, het volgende.

 

Voor de duidelijkheid... ik verstuur vrijwel altijd met de gewone pakketpost via Post.nl.

Wanneer ik vind dat het "te koud" wordt verstuur ik ze in een, met piepschuim geïsoleerde, doos met warmtepack.

Ik verstuur het liefst op maandag t.e.m. woensdag om te voorkomen dat een pakket, met een beetje pech, in het weekend in een depot ligt en dan, wanneer het mee zit, 's maandag wordt bezorgd. Wil iemand, desondanks, toch dat ik ze op donderdag of vrijdag verstuur, dan doe ik dát (op eigen risico van de besteller).

De meeste pakketjes die ik verstuur binnen Nederland zijn de 2e dag op de plaats van bestemming. Dus een pakketje dat bijv. maandagmorgen vroeg (8:00-8:30 uur) verstuurd is, is vrijwel altijd woensdag op de plaats van bestelling. Soms een dagje later. Maar soms ook een dagje eerder.

Naar België duurt het meestal 3 á 4 dagen. Soms een kleine week.

 

Enkele voorbeelden die de zorgen wellicht wat kleiner maken:

 

Op 27-06-2022 verstuurde ik een bestelling (diverse scaber-variëteiten, Cubaris sp. 'Panda King', A. vulgare 'red' en Eluma caelatum) naar iemand in Zweden. Pakket werd afgeleverd op 04-07-2022. Alles levend en in goede conditie.

Dus 8 dagen onderweg

Ik heb 28 augustus 2022 een bestelling naar iemand in Hongarije gestuurd (P. scaber 'lava' en A. sp. 'St. Lucia'). Dit pakket arriveerde op 6 september 2022 en alle dieren waren levend en in goede conditie.

Dus 10 dagen onderweg.

En, als afronding... Ik stuurde een pakketje met een aantal Porcellio pseudornatus op 07-11-2022 naar het uiterste zuiden van Spanje. Vandaag, 18-11-2022, is het pakketje afgeleverd. Alle dieren levend en in goede conditie.

En dus 12 dagen onderweg.

 

Ik bedoel dus te zeggen: Isopods zijn, mits goed verpakt, erg taaie beestjes. En van "je zorgen maken" krijg je rimpels. Dus dat moet je niet te veel doen 😉

Uit ervaring weet ik dat ISOPODS.Nl, het grootste bedrijf van Nederland waar pissebedden, miljoenpoten, kevers, wandelende takken, kakkerlakken, etc. (en tegenwoordig ook reptielen en amfibieën) verkocht en verzonden worden, dit op een prima manier doen. 

Ditzelfde geldt ook voor het grootste Duitse bedrijf op dit gebied, INSEKTENLIEBE.COM...